NAPOLCOM - VERBAL REASONING ( English Vocabulary Part 1 )

Directions: Choose the word that means most nearly the same as the word in capital letters.

1. PLIABLE
a. breakable
b. flexible
c. strong
d. weak

Ans: b

2. FETE
a. party
b. festival
c. feud
d. sudden outburst

Ans: b

3. QUAY
a. lake
b. bay
c. brook
d. wharf

Ans: d

4. INFALLIBLE
a. truthful
b. weak
c. unerring 
d. strong

Ans: c

5. IMMINENT
a. unavoidable
b immediate
c. important
d. impending

Ans: a

6. INGENIOUS
a. clever
b. be smart
c. a genius
d. friendly

Ans: a

7. ALLIENATED
a. outlawed
b. estranged
c. made an alien
d. make a citizen

Ans: b

8. LUCID
a. likely 
b. clear
c. vague
d. different

Ans: b

9. RELINQUISHED
a. retained
b. pressed
c. liquidated
d. surrendered

Ans: d

10. EVALUATE
a. appraise
b. estimate
c. analyze
d. study

Ans: a

11. TOLERANCE
a. resent
b. allow
c. avoid
d. reserve

Ans: b

12. ADRIOT
a. efficient
b. skillful
c. intelligent
d. aggresive

Ans: b

13. PERTINENT
a. related
b. expected
c.acceptable
d. satisfactory

Ans: c

14. COHERENT
a. consistent
b. adherent
c. homogenous
d. heterogenous

Ans: a

15. EXPOUND 
a. explain
b. object
c. extend
d. satisfactory

Ans: a

16. TYPICAL
a. regular
b. ordinary
c. representative
d. natural

Ans:d

17. DECEIT
a. fraud
b. misunderstanding
c. false promises
d. wrong

Ans: a

18. CALUMNY
a. ackhowledgement
b. accident
c. false accusation
d. praise

Ans: c

19. SCHISM
a. join
b. split
c. classify
d. group

Ans: b

20. UNANIMOUS
a. majority
b. with consent of all
c. incomplete
d. secret

Ans: a

21. NOVELTY
a. story
b. difficulty
c. strangeness
d. regency

Ans: c

22. DOCILE
a. rebellious
b. submissive
c. sickly
d. sleepy

Ans: b

23. ALOOF
a. alone
b. atop
c. apart
d. erect

Ans: a

24. RANDOM
a. at large
b. deliberate
c. haphazard
d. profound

Ans: a

25. SUBSEQUENT
a. final
b. earlier
c. following
d. resultant

Ans: c

26. SAVOR
a. to grow strong
b. to have the quality of
c. to save
d. to belong

Ans: b

27. AMELIORATE
a. disprove
b. improve
c. destroy
d. simplify

Ans: b

28. MERCENARY
a. beggar
b. cutthroat
c. loyal soldier
d. soldier for the foreign service

Ans: b

29. DECRY
a. examine
b. proclaim
c. belittle
d. detect

Ans: c

30. SHREWD
a. strong
b. brave
c. smart
d. astute

Ans: c

31. AMBIGUOUS
a. indefinite
b. untrue
c. strange
d. universal

Ans: b

32. FRUGAL
a. wasteful
b. thrifty
c. successful
d. careful

Ans: d

33. PROPENSITY
a. fear
b. skill
c. longing
d. inclination

Ans: d

34. ARBITRARY
a. important
b. compromising
c. satisfactory
d. reasonable

Ans:d

35. ADMONISHED
a. punished
b. surprised
c. warned
d. ruined

Ans: d

36. CONTROVERSY
a. dispute
b. opposistion
c. issue
d. contract

Ans: b

37. SANCTUARY
a. hospital
b. convent
c. privacy
d. asylum

Ans: d

38. ANIMOSITY
a. enmity
b. curiosity
c. capacity
d. temerity

Ans: a

39. APPROBATION
a. approval
b. cooperation
c. proof
d. presence

Ans: a

40. EXPEDIENT
a. expected
b. necesarry
c. advantageous
d. profitable 

Ans: c

41. CONVENTIONAL
a. natural
b. customary
c. regular
d.habitual

Ans: a

42. RELEGATE
a. remove
b. return
c. relax
d. restore

Ans: d

43. DEARTH
a. scarcity
b. expensiveness
c. dirtiness
d. plentifullness

Ans: a

44. POISE
a. culture
b. charm
c. ease
d. grace

Ans: d

45. MAGNANIMITY
a. inflated ego
b. bravery
c. magnetic personality
d. greatness of soul

Ans: d

46. FLAUNTED
a. disguised
b. played
c. flouted
d. showed off

Ans: d

47. MEDIATOR 
a. presiding officer
b. falling star
c. thinker
d. go between

Ans: d

48. THWARTED
a. opposed
b.. changed
c. blocked
d. encouraged

Ans: a

49. INTEGRITY
a. uprightness
b. intelligence
c. strength
d. morality

Ans: d

50. ALLAY
a. join
b. increase
c. quiet
d. scorn

Ans: b

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!
Disqus Comments

Related Posts