CSE - English Grammar and Correct Usage Part 5

Sentence Completion
Each sentence below has blanks each blank indicating that word has been a mined. Beneath the sentence are five numbered sets of words.
Direction: Choose the set of words that best fits the meaning of the sentence as a whole.

1. After having listened to his lecture I ___________ really interested to learn how to conduct an action research.
a. am
b. was
c. is 
d. were

ans: a

2. It was in july 1969 when Armstrong and Aldrin _______ on the moon.
a. have landed
b. had landed
c. were landed
d. landed

ans: d

3. The answer to the economic woes of the Philippines _______ development of manpower.
a. will be
b. is 
c. are
d. was

ans: b

4. The effects of climate change ______ the world's food supply.
a. threatens
b. will threaten
c. threaten
d. would threaten

ans: c

5. The student was ______ to explain his side after a heated encounter with a classmate.
a. allowed
b. will threaten
c. threaten
d. would threaten

ans: a

6. The last fifty years of the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) ____ that as a whole, the Association is greater than the sum of its parts.
a. proved
b. proves
c. have proven
d. had proven

ans: c

7. Keeping up _____ the fashion drains one's pocket.
a. to
b. with
c. in
d. for

ans: b

8. Fill ____ the blanks with the correct answer.
a. with
b. in
c. up
d. out

ans: b

9. Please ______ your sister on which course to take in college.
a. advice
b. advises
c. advise
d. adviced

ans: c

10. The teenage girl didn't listen to her mother's _______.
a. advice
b. advices
c. advise
d. advises

ans: a

11. To work abroad means to live away from ______ ones.
a. beloved
b. loving
c. love
d. loved

ans: d

12. ________ in a while, one has to take a vacation for health reasons.
a. One
b. One's
c. Once
d. Once's

ans: c

13. Teamwork ________ a must for a group's success.
a. can be
b. is
c. should be
d. are

ans: c

14. The secret to cooking pinakbet _______ not to put too much water.
a. will be
b. should be
c. is
d. was

ans: c

15. She believes in destiny, _______ she?
a. did
b. doesn't
c. does
d. didn't

ans: b

16. These are computer - generated data, ________?
a. is it
b. isn't it
c. are they
d. aren't they

ans: d

17. Did you _____ to the meeting?
a. goes
b. go
c. went
d. going

ans: b

18. She ______ every weekend.
a. do teach
b. is teaching
c. does teach
d. do teaches

ans: c

19. She doesn't want to remember her ______.
a. past
b. past passed
c. passed
d. passed past

ans: a

20. A contract is an agreement ________ two parties.
a. among 
b. of 
c. between
d. with

ans: c

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!
Disqus Comments
'

Related Posts