CSE - English Grammar and Correct Usage Part 6

Sentence Completion
Each sentence below has blanks each blank indicating that word has been a mined. Beneath the sentence are five numbered sets of words.
Direction: Choose the set of words that best fits the meaning of the sentence as a whole.

1. Jose Rizal was born _________ June 19, 1861.
a. on
b. at
c. in
d. last

ans: a

2. The government should _________ infrastructure to lure more tourists.
a. be improving
b. improve
c. improved
d. have improved

ans: b

3. _______ crackdown on overseas deals, smuggling remains unabated.
a. Despite of
b. Despite
c. Inspite
d. Inspite on

ans: b

4. The Philippine economy ______  a sizzling pace in the second quarter of this year. 
a. grew at
b. grew in
c. grew with
d. grew on

ans: a

5. The Japan - funded Mega - Manila Subway Project _______ to be approved by the National Economic Development Authority next year.
a. will be expected
b. are expected
c. is expected
d. shall be expected

ans: c


6. I didn't like to ________ to him.
a. talk
b. to be talking
c. talked
d. do the talking

ans: a

7. I have not ______ my breakfast.
a. ate
b. to eaten
c. eaten
d. eat

ans: c

8. She _______ the newspaper everyday.
a. will be reading
b. reads
c. is reading
d. read

ans: b

9. I ________ a government employee who ______ assigned at the Civil Service Commission.
a. am - is
b. will be - is
c. is - am
d. won't be - shall

ans: a

10. Please __________ this note to the director.
a. carry
b. get
c. take
d. bring

ans: c

11. He _____ to a time in the past when he was young and happy.
a. illuded
b. alluded
c. eluded
d. allusioned

ans: b

12. She _______ us into thinking he was a Japanese,
a. eluded
b. alluded
c. illuded
d. allusioned

ans: c

13. The refugees _____ the border patrol.
a. alluded
b. eluded
c. illuded
d. allusioned

ans: b

14. In Japan, we bought chocolates, cookies ____.
a. etc.
b. etc., etc.
c. and etc
d. others, etc.

ans: a

15.We are _____ about the safety of the hostages.
a. anxious
b. interested
c. eager
d. sorry

ans: a

16. He made a ________ contribution to the project.
a. credited
b. credulous
c. credible
d. creditable

ans: d

17. __________ people believe everything that they are told.
a. Credulous
b. Credible
c. Creditable
d. Credit

ans: a

18. He sat _____ me.
a. by 
b. for
c. besides
d. beside

ans: b

19. ______ the mortgage, I have car payments to make.
a. Accept
b. Except
c. Beside
d. Besides

ans: d

20. I can't ______ with course requirements so I am thinking of dropping it.
a. cope in
b. cope
c. cope up
d. cope on 

ans: b

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!
Disqus Comments
'

Related Posts