NAPOLCOM - COMPLETING SENTENCES Part 1


Directions: Fill-in the blanks with the correct word to complete the sentence.

1. The sentence list of kesong puti __________ from one to two days from purchase at room temperature to one week when refrigerated, to an indefinite period when frozen, but its quality and texture _______ if it kept for a long period of time.
A. Ranges – deteriorates
B. Range – deteriorate
C. Ranged – deteriorates
D. Range – deteriorates

ANS: B

2. The biologist ______ that the Kyoto grass also known as black grass, can ________ all kinds of weather conditions and ________ lush even in cold months.
A. Explains – tolerate – stay
B. Explained – tolerate – stay
C. Explains - -tolerate – stays
D. Explains – tolerate – stays

ANS: C

3. The walls in the room were ____ in a cool, light green, which is ________ to the eyes.
A. Painted – soothing
B. Painted – soothe
C. Paints – soothing
D. Paint – soothing

ANS: A

4. Many natural born entrepreneurs are  _______ with a mind that is an idea-________ machine.
A. Bless – generating
B. Bless – inventing
C. Blessed – making
D. Blessed – generating

ANS: D

5. Everyone has a need for some level of certainty, so if you can’t ____ it in your business, ____ on finding it elsewhere.
A. Find – plan
B. Finds – plan
C. Found – plan
D. Find – plans

ANS: A

6. Many farms also ___ machines, which ______ down on the number of people needed to farm the land.
A. Uses – cut
B. Use – cut
C. Used – cut
D. Use – cuts

ANS: B

7. The leaves of the tree _____ sunlight and  _____ water and food from the roots to make the tree grow and to reproduce.
A. Take in – use
B. Take in – uses
C. Takes in – uses
D. Takes in – used

ANS: A

8. When Ondoy ___ Manila hard in 2009, a good Samarian ______ his land Rover to help with relief operation in Marikina and Pasig, because it’s only vehicle that can do the job during those critical hours.
A. Hits – uses
B. Hits – used
C. Hit – used
D. Hits – using

ANS: C

9. We ____ use fake ingredients or things that _____perfumes last long.
A. Don’t – makes
B. Don’t – make
C. Didn’t – make
D. Doesn’t – make

ANS: B

10. I feel that even if we are _______ to do a lot of things, not everybody ______ be happy with our performances.
A. Able – will
B. Able – shall
C. Able – would
D. Able – should

ANS:A

11. After several failures, Pablo ____ to go back to school and  _______ his MBA at the number one university in Japan.
A. Decided – take up
B. Decide – takes up
C. Decides – took up
D. Decided – takes up

ANS: A

12. At times, a sibling ______ bad because of the perception that the other one ______ better treatment, like being given more material things.
A. Will feel – get
B. Will feel – gets
C. Would feel – gets
D. Will feel – got

ANS: B

13. Some father _____ that making their children tough will enable them to ________ in a hostile world.
A. Thought – survive
B. Thinks – survives
C. Think – survives
D. Think – Survive

ANS: D

14. It at all ____ with being conscious about depression and the willingness to accept that you ___ help.
A. Begin – need
B. Begun – needs
C. Begins – neeD
D. Begins – need

ANS: D

15. If there is one hotel in the country that clearly _____ and _______ the history of its host country, it would be the Manila Hotel.
A. Reflects – mirrors
B. Reflected – mirrored
C. Reflect – mirror
D. Reflects – mirror

ANS: A

16. Some foreign fruit and herb extracts _____ added because of their potency in helping improve health and wellness as well as _______ the taste of the drink.
A. Were – enhanced
B. Was – enhance
C. Were – enhance
D. Was – enhances

ANS: C

17. Medical science _____ to look at the cause of illness purely from the physical standpoint because it ______ man simply as a machine composed of electrical circuits and chemical interactions.
A. Tend – regarded
B. Tends – regards
C. Tends – regarded
D. Tend – regards

ANS: B

18. A human being cannot be _______ from any of his various components or parts without ______ injury or harm to his whole being.
A. Separated – causing
B. Separated – cause
C. Separate – causing
D. Separates  -  causing

ANS: A

20. He _____ one of those individuals  who ____ it a point to leave a sterling record of hard work and conscientious behaviour in his trial.
A. Became – made
B. Became – make
C. Becomes – makes
D. Become – made

ANS: A

21. His popularity was so extensive it _______ one guest to ___ him to work for his hotel in the Middle East.
A. Propel – invite
B. Propelled – invite
C. Propels – invite
D. Propelled – invites

ANS: B

22. Having _______ a name in the hotel industry in Dubai, he _________ of bringing it to another level.
A. Built – thought
B. Builds – thinks
C. Build – thought
D. Built – think

ANS: A

23. She _____ everything in teaching, even her secretes in baking and chocolates arts because she _______ that it’s a win-win situation for her and her students.
A. Gave – knows
B. Gave – know
C. Gives – knows
D. Give – knows

ANS: C

24. It is then that we _____- questioning whether the life we have ______ and the goals we are pursuing are what we truly want.
A. Started – created
B. Start – created
C. Started – create
D. Start – create

ANS: B

25. The desire to ______ down is obviously something that  _____ at a certain stage of life.
A. Slow – comes
B. Slow – come
C. Slows – comes
D. Slows – comes

ANS: A

26. The shells his at a staggering _____ .
A. Price – prize
B. Prize – prices
C. Prized – prizes
D. Prize – prized

ANS: D

27. He _________ that his ________ have a scientific basis.
A. Believes - believe
B. Believe – beliefs
C. Believes – beliefs
D. Beliefs – Believe

ANS: C

28. The teacher ______ something he ______ was right.
A. Thought – taught
B. Taught – thought
C. Taught – think
D. Thought – thought

ANS: B

29. He was _______ not to give when it is not sought
A. Adviced – advise
B. Advised – advice
C. Advised – adviced
D. Adviced – advised

ANS: C

30. He______ a new method of ______ to the changing weather.
A. Adapted – adopting
B. Adopted – adapting
C. Adopted – adopting
D. Adapted – adapting

ANS: B

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!

Disqus Comments
'

Related Posts