NAPOLCOM - CONNECTING IDEAS Part 1

Directions: Choose the letter of the word that is more appropriate to connect two ideas.

1. As diabetes retina problems get worse, new blood vessels grow _________ these new blood vessels are weak.
A. Because
B. Since
C. Although
D. But

ANS: D

2. The mini-trampoline is a great aerobic training apparatus _______ can be purchased at most sporting goods stores.
A. That
B. However
C. But
D. Nevertheless

ANS: A

3. Another favourite is cheese platter ____ you have a range from strong pungent cheeses to the soft and creamy.
A. Which
B. That
C. Where
D However
E. Although

ANS: C

4. She kept the guest engaged ___ the food was served.
A. Since
B. Until
C. When
D. Because
E. For

ANS: B

5. We tasted 12 different wines _____ experienced different scents and flavors.
A. To
B. But
C. But
D. Therefore
E. And

ANS: E

6. Some spices come in ground form _______ makes it rather easy to just measure out a teaspoonful or more to make herbal tea.
A. And
B. So
C. But
D. To
E. Which

ANS: E

7. Mike makes it a point to inform all the members of the family about the project _______ he begins any renovation project.
A. Before
B. While
C. When
D. Then
E. If

ANS: A

8. He packed his things ad left _____ I was sleeping.
A. When
B. Because
C. Since
D. While
E. But

ANS: D

9. Everything we need to do can be achieved _____ we become resourceful enough.
A. Should
B. If
C. When
D. So
E. Unless

ANS: B

10 The perimeter of the house was planted with different kinds of palm trees ______ shield the windows from the heat and filter the polluted air in the area.
A. Who
B. Which
C. That
D. To
E. And

ANS: C

11. Stick to simpler color schemes such as earth tones and neutrals _____ they are soothing to the eyes.
A. For
B. Since
C. But
D. Until
E. While

ANS: A

12. I met a yoga teacher ______ offered a practiced that was purely organic and feminine, unlike technical from yoga institution in our school.
A. For
B. Since
C. But
D. Until
E. While

ANS: A

13. She applied for the job _______ she was not sure if her father would allow her to work in the company.
A. Because
B. But
C. Although
D. Since
E. When

ANS: C

14. As of press time, the unit is being renovated ____ the owner had to wait for the former tenant’s lease to expire.
A. But
B. While
C. For
D. Since
E. So

ANS: D

15. Filipino generally love to eat ,_____ we should do so because we want to share and celebrate our culinary heritage with our family.
A. But
B. And
C. So
D. Because
E. Then

ANS: A

16. The traditional kesong puti is fresh _____ it has a solid texture, soft consistency and a salty, sweet creamy taste.
A. That
B. But
C. And
D. While
E. So

ANS: C

17. Christmas is the time of the year for merry-making, song and dance, food and drink to overflow, and yet, ________ of this ooutward show, there is a special meaning underneath all of our merriment.
A. In spite
B. All
C. Because
D. Beside
E. More

ANS: A

18. You can beak up your into 10 minutes chunks, long as you’re doing your activity at a moderate intensity.
A. So
B. If
C. For
D. As
E. Not

ANS: C

19. Some people get comfortable in a lifestyle that they can afford to give up,
_______ realize just how hard it is to be an entrepreneur and never try.
A. Some
B. Most
C. Others
D. They
E. More

ANS: A

20. Selling is absolutely critical to your success, ______ if you have an aversion to it, you’d better get over that fast.
A. So
B. That
C. But
D. For
E. As

ANS: C

21. What is not healthy about sibling rivalry is when children learn t express sibling rivalry through hostile acts, ______ may be unintentionally taught by parents  themselves.
A. That
B. Some
C. Which
D. Those
E. Where

ANS: C

22. The state recognize the vital role of the youth in nation building ______ according to our national hero, the youth is the hope of the land.
A. Who
B. That
C. Because
D. So
E. But

ANS: C

23. It’s underrated as a form of exercise, _______ walking is deal for people of all ages and fitness levels who want to be more active.
A. That
B. Because
C. For
D. And
E. So

ANS: B

24. When walking wear loose-lifting clothing  ____ allows you to move freely.
A. Which
B. Because
C. That
D. To
E. Maybe

ANS: C

25. High-impact aerobics can generate vertical impact forces similar to running _____ the impact forces are delivered mostly to the forefoot.
A. But
B. While
C. Yet
D. However
E. And

ANS: D

26. They left very clearly, the heavy traffic in EDSA prevented them from arriving on time.
A. But
B. So
C. While
D. And
E. Since

ANS: A

27. They received their bonus early _______ they were able to finish their deadline ahead of time.
A. Since
B. Although
C. For
D. But
E. Because

ANS: E

28. Mark puts his cell phone on his pocket  _____ he sees his teacher approaching him.
A. Because
B. When
C. After
D. Upon
E. For

ANS: B

29. Sam lends his friends a big amount of money _____ if he is sure his friends will not pay it back.
A. But
B. So
C. Even
D. Although
E. That

ANS: C

30. He is not going ________ you tell him to.
A. If
B. Unless
C. When
D. Unless
E. Because

ANS: B

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!

Disqus Comments

Related Posts