NAPOLCOM - READING COMPREHENSION Part 1

Directions: Read carefully the following paragraphs and choose from the given alternatives the best answer to the questions.

The most common mistake when planting tree is a digging hole, which is both to deep and too narrow. To deep and the roots don’t have access to sufficient oxygen to ensure proper growth. Too narrow and the roots structure can’t expand sufficiently to nourish and properly anchor the tree. As a general rule, trees should be transplanted no deeper than the soil in which they were originally grown. The width of the hole should be at least 3 times the diameter of the root ball or container or the spread of the roots in the case of bare roots trees. This will provide the tree with enough worked earth for its root structure to established itself.

1.Why can’t the root structure expand sufficiently to nourish and properly anchor the tree?
A. The hole in which the is planted is planted is too deep.
B. There isn’t enough oxygen to ensure proper growth.
C. The hole in which the tree is does not receive enough sunlight
D. The trees does not receive enough sunlight
E. The soils is stony which prevents the roots from spreading

ANS: C

2. In the case of bare root trees, what will provide the tree with enough worked earth for its root structure to establish itself.
A. Narrow digging hole
B. The width of the hole should be at least 3 times the diameter of the root ball.
C. Too deep digging hole
D. Having no access to sufficient
E. Receiving insufficient water

ANS: B

3. A digging hole which is both too deep and narrow makes the transplanted tree to _________ .
A. Wither at once
B. Grow very
C. Grow very slowly
D. Be inaccessible to sufficient oxygen
E. Receiving insufficient water

ANS: D

4. What is the general rule in transplanting a tree?
A. The digging hole should not be too deep.
B. It should be transplanted no deeper than the soil in which it was originally grown.
C. The digging hole should not be too narrow
D. The roots should have access to sufficient oxygen
E. The root structure should sufficiently.

ANS: B

While most police actions are suspect-based, tactical thinking is officer based. Suspect-based actions occur when we become too overwhelmed with the quick capture of the offender and forget about everything else going on around us. In this situation, things can get out of control quickly. This result in cross fires, improper handcuffing techniques and total convergence on the offender by all officers. It leaves no one to provide cover. Ideally, an officer should not focus solely on the suspect The officer should focus on his/her own actions, rather than what the suspect is doing. By maintaining this focus, you become more effective in controlling your own emotions. You make stronger tactical decisions ad only escalate the force, if necessary. This internal focus protect you and allows you to make sound decisions. This is the officer-based approach to solving any difficult situation.

5. In a police tactical raid, when do suspect based actions occur?
A. When the officer focuses on his own actions.
B. When the officer control his own emotions
C. When an officer  does not focus solely on the suspect.
D. When an officer becomes too overwhelmed with the quick capture of the offender.
E. When things get out of control quickly.

ANS: D

6. What usually happens when suspect based actions occur?
A. The offender is caught immediately
B. The offender is killed instantly
C. No one provides cover to comrades
D. There is an improper handcuffing technique
E. Things can get out of control quickly

ANS: E

7. What is the ideal thing to do by an officer leading the raid?
A. Focus on what the suspect is doing
B. Make a sound decision
C. Focus on his own actions
D. Learn  the proper handcuffing technique
E. Controls his emotions

ANS: C

8. What could be the result when things get out of control?
A. Cross-fires could happen
B. Improper handcuffing technique when things get out of control?
C. Total convergence on the offender by all officers
D. No one to provide
E. All of the above

ANS: E

Feng Shui is often referred to as the art of placement. How you place your furniture, possessions and yourself within your surroundings largely determines your life experience at very level. Feng Shui offers a unique way of looking at your self into your environment and it provides a way of bringing balance, comfort, and harmony into your environment in a manner that is difficult to achieve by any other means. Increasing bits of historical Fen Shui confirmation are starting to emerge. For example, recent scientificresearch indicate that 28,000 years ago. Neanderthal cavemen (located in present day Croatia) chose which caves to live in based on three criteria: The caves held the high ground in the area, the surroundings area was easily seen from the entrance of the cave and the water source was easily accessible. These findings show that even our ancestors were naturally aware of the effects of placement in their environment. Interestingly enough , all three of these criteria are in harmony with the basic principles of Feng Shui, which has evolved and become more sophisticated along with human kind. Thus Feng Shui is a relevant and beneficial to humankind today as it was 28,000 years ago.

9. Recent scientific research indicates the Neanderthal cavemen chose which caves to live based on the criteria which are in harmony with the basic principles of Feng Shui. What does this imply?
A. The Neanderthal caveman discovered Feng Shui
B. Not all caves are safe to live in
C. Some caves are accessible to a water source
D. They are aware of the effects of placement in their environment
E. Some caves held the high ground in the area.

ANS: D

10. The Neanderthal cavemen were naturally aware of the effects of placement in their environment. What does this say about Feng Shui?
A. The Neanderthal cavemen were the first people to practice Feng Shui.
B. These cave men were the first recipient of the benefits of Feng Shui
C. Feng Shui is a relevant and beneficial to human kind today as it was in the days of the Neanderthal cavemen.
D. Feng Shui provides a way of bringing balance and harmony into the environment
E. Feng Shui has evolved and become more sophisticated.

ANS: C

The Dragons plant is a vine, epiphytic cacti of the genus Hylocereus that is believed to be native in Central and Southern America and has been brought to South east Asian countries including Malaysia, Indonesia, Taiwan, Thailand, Sri Lanka, Bangladesh and Vietnam. Dragon plant has fleshy stems that grow up to  20ft long when matured.  Dragons plant may grow from the ground or climb onto trees using aerial roots. Dragon plant bears flowers that only bloom at night. The flowers are ornate and beautiful with fragrant scent. Pitahaya plants can have up to 4-6 fruiting cycles per year. The dragon fruit has spines that grow up to 1 kilogram in weight. Dragon fruit skin may be yellowish to dark in color with edible flesh that maybe white or red depending on the variety. It has a lot of black small seeds that is also edible. Pitahaya or Dragon fruit is also known to have some health benefits that include preventing memory loss, anti-cancer activity, control of blood glucose level in diabetes, antioxidant properties, aids in healing of wounds and others.

11. Which is not a characteristics of the flower of the Dragon plant?
A. Ornate
B. Fragrant
C. Edible
D. Bloom only at night
E. Fragrant

ANS: C

12. Which of the following is not a health benefit of a dragon fruit?
A. Preventing memory loss
B. Aids in healing bruises
C. Helps in blood circulation
D. Control of blood glucose in diabetes.
E. Helps control cancer.

ANS: C

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!

Disqus Comments
'

Related Posts