NAPOLCOM - VERBAL REASONING ( English Vocabulary Part 4 )

1. After living in the province for a while, you quickly realize that a getaway to quiet  the nerves and relax the senses is necessary  to cope with the chaotic pace in the city.
A. Escape
B. Outing
C. Travel
D. Practice

ANS: A

2. With most of us spending most of our lives indoors, a green building  is the healthy, responsible, common-sense choice for a better life, while addressing our concerns on the environment.
A. Open field
B. Open air
C. Travel
D. In a house or building

ANS: C

3. An interior decorator debunks the common misconception in this country that moving and setting in takes only a week.
A. Accepts
B. Welcomes
C. Agrees
D. Disproves

ANS: D

4. The body gets its fuel from glucose by freaking down the carbohydrates you eat.
A. Power
B. Strength
C. Inspiration
D. Stamina

ANS:A

5. Around a man-lagoon just beyond the beach club are casitas, which offer topnotch accommodation to beach club members and guest, as well as round-the-clock room service.
A. Excellent
B. First-class
C. Elegant
D. Expensive

ANS: B

6. His remark elicited different reactions from the crowd.
A. Evoked
B. Accoreded
C. Deserved
D. Followed

ANS: A

7. The recipient of  a study grant abroad is a new comer in the company.
A. Organizer
B. Donor
C. Receiver
D. Giver

ANS: C

8. When some ugly rumors spread in the neighbourhood, he immediately relinquished his position in the association.
A. Secured
B. Gave up
C. Perfected
D. Abandoned

ANS: B

9. The street sweepers and the garbage collectors belong to the unsung heroes in our society.
A. Praised
B. Admired
C. Recognized
D. Unacknowledged

ANS: D

10. The magazines comes out fortnightly .
A. Every four weeks
B. Every four months
C. Every two weeks
D. Every two months

ANS: C

11. He rushed out of the room because he cannot take his employer’s expletives.
A. Anger
B. Insult
C. Dirty words
D. Sarcasm

ANS: C

12. The police run after two ambulant vendors who threw their litters on the side walk.
A. Attention-seekers
B. Occupying the side
C. Very noisy
D. Moving about from place to place

ANS: D

13. Green juice made by blending different combinations of fruits combination of fruits and vegetables flush out toxins from the body.
A. Poison
B. Urine
C. Waste
D. Virus

ANS: A

14. His creations are characterized by elegance, artistic grace and dainty delicacy.
A. Stylishly beautiful
B. Very attractive
C. Exquisitely fine in appearance
D. Artistically excellent

ANS: C

15.  Upon seeing the police officer, has scampered away leaving all his belongings on the sidewalk.
A. Walked
B. Ran
C. Jumped
D. Exited

ANS: B

16. There was a small dent in the hood of the victim’s car .
A. Dimple
B. Hole
C. Break
D. Smoothly

ANS: A

17. The bus abruptly stopped creating frightened shriek from the passengers.
A. Slowly
B. Suddenly
C. Briefly
D. Smoothly

ANS: B

18. All the female guest in the party gravitate towards the very handsome son of the host family.
A. Be drawn
B. Be tempered
C. Move away
D. Repel

ANS: A

19. Because of the cooperation of all barangay officials, the fire was quickly extinguished.
A. Spread
B. Prevented
C. Established
D. Put out

ANS: D

20 She enrolled on  speech clinic, ameliorating her diction and pronunciation.
A. Strengthening
B. Beautifying
C. Improving
D. Changing

ANS: C

To download this reviewer, just click here. Good luck and God bless!

Disqus Comments

Related Posts